Depremzedeler için tek yürek oldular

[ad_1]

Yaşanan yıkıcı deprem sonrası Konyalı vatandaşlar depremzedeler için seferber olmaya devam ediyor. Yardımlarını deprem bölgesine ulaştırmak için gece gündüz çalıştıklarını belirten gönüllü vatandaşlar, yoğun şekilde gelen yardımların devamını beklediklerini söylediler.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen, 10 ili etkisi altına alan depremden etkilenen vatandaşlar için yardımlar sürüyor. Konyalı vatandaşlar birlik içerisinde, gece gündüz çalışarak yardımlarını deprem bölgesine ulaştırıyorlar.

konya-depremzedeler-icin-tek-yurek-oldular-4.jpg

‘BU KİŞİLER BİZ OLABİLİRDİK’

Yapılan yardımların temiz veya kullanılmamış olmasına özen gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Kübra Şafak, “Selçuklu Belediyesi yardım toplama merkezinde görevliyiz. İyi ki buradayız. Bu yardımları yaptıkça içimiz biraz da olsa rahatlıyor. Birçok kıyafet yardımı yapıldı. Özellikle kefeni gördükçe elim ayağıma dolaşıyor. İnşallah biraz da olsa yardımımız dokunur. Gerçekten diyecek bir şey bulamıyorum. Vatandaşımızın bu olaya geri dönüşü çok güzel. Burada herkesle tek yürek olduk. Gelen yardımlar harika. Ama lütfen evde kullanmadığınız, temiz şeyleri göndermeye özen gösterin. Çünkü burada kirli, yırtık ve kokan kıyafetleri görüyoruz.

Lütfen temiz kıyafetleri, battaniyeleri, yorganları ve özellikle kullanılmamış eşyaları göndermeye özen gösterin. Bu kişiler biz olabilirdik. Bizim de başımıza gelebilir. Yardımlarını bekliyoruz. Depremzedelerin bizim yardımlarımıza ihtiyacı var.” şeklinde konuştu.

mehmet-samanoglu.jpg

‘7-24 ÇALIŞIYORUZ’

Yardımları deprem bölgesine ulaştırmak için her an çalıştıklarını söyleyen Mehmet Samanoğlu, “Selçuklu Belediyesi yardım toplama merkezinde hem görevliyim hem de gönüllüyüm. Çok üzücü bir deprem yaşadık. Üzgünüz. Ama yardımlarımız çok güzel. Konyalı vatandaşlarımız yardımlarını kendileri getiriyor. Getirildikten paketleme işlemlerimiz oluyor. Ayrıştırdıktan sonra paketleme işlemlerini yapıyoruz. Araçların girişine göre 3 tane kapımız var. Tırlarımız geldiği zaman 3 kapıyı da aynı anda kullanabiliyoruz. Sevkiyatlarını sağlıyoruz. 4 gündür çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Ses tellerimiz kısıldı. Yorgunuz ama deprem bölgesindeki arkadaşlarımıza bir an önce yardımları ulaştırabilmek için 7-24 çalışıyoruz. Dün gece burayı sabah saat 4’te kapattık. Sabah 8’de tekrar açıldı. Yardımlarını getirmek isteyen Konyalı vatandaşlarımızı bekliyoruz. 4 günde 64’üncü tırımızı çıkarttık. Ayrımlarımızı yaptıktan sonra tırlarımızı gönderiyoruz. Yardımlarımız deprem bölgesine ulaşıyor.” diye aktardı.

muhammet-ustun.jpg

‘TEK BİLEK TEK YÜREK OLDUK’

Tüm Türkiye’nin birlik içinde yardımlarını yaptığını dile getiren Muhammet Üstün, “Yesevi Yardım Merkezinden geliyorum. Hem de gönüllü olarak burada çalışıyorum. Ekip arkadaşlarımız şu an Hatay’da. Hatay’da enkaz altında kalan vatandaşlarımız kurtarmaya çalışıyorlar. Çok zor şartlar altında çalışıyorlar. Hem hava şartları hem de enkaz alanı çok kötü. Ülke olarak tek bilek, tek yürek olmuş durumdayız. Herkes birbirine yardımcı oluyor. Kardeşlik, vatandaşlık bu zamanda belli oluyor. Tüm Türkiye tek bilek halindeyiz. Herkesten hem maddi hem de manevi desteklerini bekliyoruz. Dualarınızı eksik etmeyin. Buradaki koordinasyon güzel ayarlanmış durumda. Her yardım farklı bir alanda toplanıyor ve paketleniyor. Herkes elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor. Sağ olsun bizim milletimiz bir olduğu için her yerden yardım geliyor. Millet olarak böyle afetlerde birlik olmalıyız. İçerde veya dışarda herkes yardımcı oluyor.” sözlerine yer verdi.

konya-depremzedeler-icin-tek-yurek-oldular-6.jpg

‘YOĞUN YARDIM VE İLGİ VAR’

Vatandaşların yoğun şekilde yardım yaptığını vurgulayan Oğuz Aydoğdu, “Gönüllü olarak yardım ediyorum. Halkımızın, vatandaşımızın getirdiği sağlam, açılmamış ilaçları ilgili bölümlere göre ayırıyoruz. Onları depoluyoruz. En yakın zamanda ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Allah herkese şifa versin. Bu alanda doktor, eczacı arkadaşlarla çalışıyoruz. Ben de diş hekimiyim. Herkes bu konuda bilinçli olduğu için böyle bir ekip oluştu. Umarım herkese şifa olur. Vatandaşlarımızdan yoğun yardım ve ilgi var. Biz de çevremizdeki eşimizi, dostumuzu arayıp haber ediyoruz. Bolca ilaç geliyor. Deprem bölgesinin yaralarını sarabilmek için daha fazla ilaç gerekiyor. Yardımlarınızı esirgemeyin. İnşallah herkes yardım eder ve oradakiler şifa bulur.” İfadelerine yer verdi.

fatmanur-caliskan.jpg

‘HERKES SEFERBER OLDU’

Depremzedelere yardım göndermek için el birliği ile herkesin seferber olduğunu belirten Fatmanur Çalışkan, “Çok kötü bir deprem yaşadık. Bundan dolayı çok üzgünüz. Burada gönüllü olarak çalışıyoruz. Birlik olduk. Elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz. Yardıma ihtiyaçları var. Rabbim inşallah yerlerine ulaştırır. Herkes seferber oldu. Herkes yardım ediyor. Yardımcı olan, destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Çalışmalar çok yoğun, güzel gidiyor. Birçok yardım geliyor. Elbirliği ile işler hallediliyor. Allah yardımcımız olsun.” dedi.

• BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

konya-depremzedeler-icin-tek-yurek-oldular-2.jpg

konya-depremzedeler-icin-tek-yurek-oldular-16.jpg

konya-depremzedeler-icin-tek-yurek-oldular-15.jpg

[ad_2]

Source link

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*