İngiltere’de Üniversite Okumak için Gerekenler Nelerdir?

[ad_1]

İngiltere’de Üniversite Okumak için Gerekenler Nelerdir?

İngiltereda üniversite okumak, birçok prosedürü yerine getirmeyi gerektirdiği için merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu süreçte üniversite araştırmaları iyi yapılmalı, fiyatları ve YÖK denkliği gibi unsurlar, güncel veriler kapsamında öğrenilmelidir. Genel itibariyle bu ülkede üniversite eğitimi almak mantıklı ve son derece önemli iş kapılarını açan bir seçimdir.

İngiltere’de üniversite eğitimi almaya karar verdiğinizde, süreci yalnız idare etmeniz zor olabileceği gibi hata yapma riskiniz yüksektir. Bu konuda yeterli desteği alabileceğiniz Adviceyed, öğrencileriyle birebir ilgilenir. Okul seçimi aşamasından belgelerin hazırlanma sürecine kadar her konuda destek veren kurum, sektörün en iyi danışmanlık kurumları arasındadır.

İngiltere’de Üniversite Okuma Şartları

Birleşik Krallık’ta lisans eğitimi almak istiyorsanız, şu şartları sağlamanız gerekir:

  • AP, A Level veya IB lise diploması denkliklerinden birine sahip olma
  • IELTS puanı
  • Lise diploma not ortalamasının belirli düzeylerde olması
  • CV ve ders dışı aktiviteleri içeren belgelerin hazırlanması
  • Tier 4 vizesi
  • YÖK Denkliği

Bu şartları sağlayan öğrencilerin mutlaka İngiltere üniversite fiyatları hakkında da bilgi sahibi olması gerekir.

İngiltere Üniversitelerine Başvuru Tarihi Nedir?

İngiltereda üniversite okumak için takip edilmesi gereken belirli başvuru tarihleri vardır. Bu tarihler, her yılın Ekim ve Şubat aylarıdır. Ancak fazla kontenjan dönemlerinde, zaman dilimi fark etmeden başvuru yapılması da mümkündür.

İngiltere Üniversite Ücretleri Ne Kadar?

İngiltere üniversite ücretleri, okullara göre değişiklik gösterir. Genel itibariyle ücretler, 13.000€ ile 30.000€ arasındadır. Anglia Ruskin University, ücreti en düşük olan üniversitelerden biridir.

İngiltere’de Üniversite Okumak için Başvuru Nasıl Yapılır?

Başvuru yapmadan önce lise not ortalaması ve YÖK denkliğine dikkat edilmelidir. Gerekli şartları sağlayan öğrecinler, başvurularını doğrudan üniversiteye yapmalıdır. Üniversiteden kabul gören öğrenci, vize başvurularını ülkesinde gerçekleştirebilir.

İngiltere’de Üniversite Okumak için Vize Almak

İngiltere üniversite vizesi olarak da bilinen Tier 4 vizesi, öğrencilerin başvurması gereken vize türüdür. Başvuru sürecinde konsolosluklara veya konsolosluğun yetkilendirdiği kurumlara müracaat edilmelidir.

İngiltere’de Üniversite Kaydı Nasıl Yapılır?

Üniversite kaydı, tercih edilen okula göre farklılık gösterse de genellikle gerekli belgelerin gönderilmesi halinde kayıt yaptırılabilir. Başvuru onayı alınması ardından üniversiteye gidilmesi mümkündür.

[ad_2]

Source link

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*